La 16 august 2014, s-au implinit 300 de ani de când, pe malul Bosforului cădeau capetele domnitorului Brâncoveanu, ale fiilor sai și cel al apropiatului său sfetnic, Ianache Văcărescu.

Se închidea astfel o importantă pagină de istorie românească, pe care astăzi, un grup de entuziaști, au dorit să o redeschidă pentru a cinsti memoria acestor martiri pentru creștinătate, considerând că astfel așează o căramidă la construcția viitorului în respectul trecutului și al dimensiunii europene a prezentului. Neluând altceva în considerare, decât faptul că Brâncoveanu a fost un neobosit ctitor în cei 25 de ani de domnie, ajungem astfel foarte curând la magnificul Complex de la Potlogi, care include Palatul și Biserica Domnească. Aflat la numai 45 km de București, spre deosebire de Ansamblul de la Mogoșoaia, complexul nu a găsit o mână pricepută și inspirată care să îi redea întreaga strălucire.

Pentru ca implicarea tinerilor în comunitate și cultivarea valorilor naționale fac parte din obiectivele propuse, Asociația DAR DEVELOPMENT a încheiat cu Primăria Comunei Potlogi, în noiembrie 2013, un Acord de Parteneriat prin care și-a propus, pe tot parcursul anului 2014, un program ambițios de evenimente culturale de importanță regională și națională: simpozioane, mese rotunde, expozitii, lansări de carte, alături de o serie de evenimente de tineret: competiții sportive, concursuri, spectacole, evenimente nonformale.

Faptul că Ministerul Culturii a declarat la sfârșitul lunii Decembrie 2013, Anul Brancoveanu în 2014, nu a fost decât o confirmare a importanței naționale a acestui moment.
Cu începere din august 2013, Asociația DAR DEVELOPMENT a desfasurat alaturi de Primaria Potlogi câteva evenimente de o mai mică sau mai mare anvergură pe care dorește să le dezvolte pe un alt plan în acest an aniversar.